NIKAMO BEZ KIŠOBRANA

Opet pogoršanje: Cijeli tjedan bit će pljuskova

09.05.2016 u 09:44

Bionic
Reading

Od utorka pa do kraja tjedna vrijeme će u cijeloj Hrvatskoj biti vrlo promjenjivo. Sunčana razdoblja izmjenjivat će se s pljuskovima koji sredinom tjedna mogu biti češći i izraženiji. Prema kraju tjedna će malo zahladiti, a nedjelja će biti kišnija od subote.

S ponedjeljka na utorak tijekom noći, očekuje se postupno naoblačenje koje će do jutra zahvatiti cijelu Hrvatsku. Posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno. U unutrašnjosti, češće u gorju te na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana može pasti malo kiše. U utorak poslijepodne, najprije na Jadranu, očekuje se djelomično razvedravanje, ali će i dalje postojati mogućnost za lokalne pljuskove s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih i južnih smjerova, a na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 19 do 23°C.

U srijedu će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, prijepodne duljim i češćim. Od sredine dana oblaka će postupno biti više. Tijekom poslijepodneva i večeri, na Jadranu te u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti mjestimice je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar istočnih i južnih smjerova, a na Jadranu umjereno i jako jugo koje će navečer na otvorenom moru dosegnuti olujnu jačinu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 20 do 25°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Na Jadranu, njegovom zaleđu te u zapadnim područjima unutrašnjosti prijepodne su mjestimice mogući i izraženiji pljuskovi. Tijekom poslijepodneva vrijeme će biti nešto stabilnije, a očekuju se i razdoblja s manje oblaka, osobito duž Jadrana. U unutrašnjosti će puhati umjeren vjetar južnih smjerova, a na Jadranu jako i olujno jugo koje će prema kraju dana malo oslabiti i okretati na jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 11 do 16, a na Jadranu od 15 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 20 do 23°C.

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. I dalje će biti nestabilno pa će mjestimice uz pojačan razvoj oblaka biti moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak s grmljavinom. Posvuda će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 14 do 17°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 17 do 22°C, no u gorju će biti malo svježije.

Do kraja tjedna nastavit će se razdoblje nepovoljnog vremena. Prema trenutnim prognostičkim materijalima u nedjelju će biti oblačnije uz češću, mjestimice i obilniju oborinu.