KOLAPS JE NEIZBJEŽAN

Opći štrajk radnika paralizirat će Grčku

10.03.2010 u 10:49

Bionic
Reading

Zbog općega štrajka pokrenutog na poziv velikih grčkih sindikata, drugoga u petnaest dana, zbog oštrih mjera što ih je donijela grčka vlada, u srijedu će biti otežan ili potpuno onemogućen zračni, pomorski, željeznički i gradski promet u toj zemlji, prenose agencije

Zračni promet bit će u potpunosti prekinut od srijede u ponoć do četvrtka u ponoć, a štrajkat će i članovi sindikata kontrolora leta. Štrajk je organiziran na poziv Savez sindikata grčkih radnika, koji broji milijun registriranih članova, te Savez zaposlenih u svim javnim službama koji broji 300.000 članova.

Grčke zrakoplovne tvrtke Olympic Air i Aegean najavile su izmjene u redu letenja, a brodovi će biti usidreni. I gradski promet u većim gradovima, poput Atene, Soluna i drugih bit će u potpunosti prekinut jer gradski autobusi i tramvaji neće voziti.

Odluka o sudjelovanju u štrajku djelatnika metroa bit će poznata tijekom dana. Bit će zatvorene banke, škole, a u bolnicama će dežurati samo hitno medicinsko osoblje. U štrajku sudjeluju i novinari, pa se časopisi i novine neće pojaviti u prodaji petak.

Istodobno će se u velikim gradovima u četvrtak održati prosvjedi i velika okupljanja. Policija, vatrogasci i zaposlenici obalne straže u četvrtak će prosvjedovati pred glavnim zgradama policije u gradovima u kojima žive i rade.