SEDMA IZBORNA JEDINICA

Opačić predstavila svoje ljude: Premijer ne smije biti padobranac

17.08.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Milanka Opačić u Karlovcu je predstavila listu Narodne koalicije za sedmu izbornu jedinicu. Ona je nositeljica liste, a uz nju će se naći Tomislav Saucha, Mihael Zmajlović, Vesna Nađ...

Na listi Narodne koalicije bit će: Vesna Nađ, zamjenica bivšeg ministra branitelja; Sanja Udović, načelnica općine Viškovo; Višnja Fortuna, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom; Josip Kasun, HSS-ovac i načelnik općine Bosiljevo; Kristijan Rajšel, gradonačelnik Čabra; Natalija Bukovec Osmičević, karlovačka vijećnica i zaposlenica Ministarstva vanjskih i europskih poslova; Ivan Račan, bivši saborski zastupnik SDP-a i vlasnik marketinških agencija; Saša Đujić; Damir Mateljan, saborski zastupnik i načelnik općine Kamanje; Tomislav Saucha, saborski zastupnik i bivši šef kabineta Zorana Milanovića; Mihael Zmajlović, bivši ministar zaštite okoliša; Krešo Beljak, predsjednik HSS-a te Milanka Opačić, bivša ministrica socijalne skrbi, prenosi N1

'Prije sedam mjeseci smo imali izbore koji su završili tako da smo se našli u velikom eksperimentu. Uvjeravali su nas da premijer može biti padobranac koji nije bio na izborima. Danas nas, pak, uvjeravaju da premijer mora biti politička osoba. Kako je eksperiment završio, vidjeli smo. Sami su srušili vladu, nisu dogovorili ni jedan projekt, bavili su se podjelom fotelja i tko će kome skinuti glavu', kazala je Opačić u Karlovcu.


Naglašava da je bivša vlast zaustavila sve dobre projekte: 'djeca u školi neće imati topli obrok, ukinuli su aktivne mjere zapošljavanja… Projekti u zdravstvu su zaustavljeni, htjeli su naplaćivati dolazak u hitnu. Nisu povukli ni jedan potez koji bi građanima olakšao život', poručila je.

Napominje da je u sedam mjeseci 'pušten i duh netolerancije i nesigurnosti'. 'Krajnje je vrijeme da građani daju glas za Narodnu koaliciju. Mi smo imali puno dobrih poteza, imali smo i loših i izvukli smo pouke. Zemlju se može izvući iz krize bez velikih rezova i doline suza. Ondje gdje smo stali, želimo i nastaviti', kaže Opačić.

'Građani se 11. rujna moraju odlučiti za one koji nude sigurnost i stabilnost jer ne bi bilo dobro da za sedam mjeseci opet idemo na izbore', zaključuje.