oporba traži ostavku

Oglasila se ministrica Žalac, pokušala objasniti zašto nema važeću vozačku

10.03.2019 u 07:35

Bionic
Reading

Iako jučer pred novinare nije stala, ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac sinoć se oglasila na svojoj Facebook stranici gdje je pokušala objasniti zašto nema valjanu vozačku dozvolu

'Nakon ovog nesretnog dana, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće. Posjetila sam svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja. Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak', napisala je Žalac.

Podsjetimo, u subotu u jutarnjim satima policija je izvijestila o prometnoj nesreći u Vinkovcima. Automobil kojim je upravljala Gabrijela Žalac naletio je na desetogodišnju djevojčicu koja je na cestu izletila van pješačkog prijelaza.

No par sati kasnije u javnost je stigla i informacija da Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu te da je odmah na licu mjesta platila kaznu. O tome je progovorila i u Facebook statusu.

'Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu', napisala je Žalac.

No upravo zbog činjenice da je kao ministrica prekršila zakon, odnosno nije imala valjanu vozačku dozvolu, neki iz oporbe traže njenu ostavku. Takvu pomisao u Vladi su odbacili poručivši da Žalac nije dala ostavku, te da se od nje to ni ne očekuje.

  • +22
Gabrijela Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL