PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ:

Odnose u homoseksualnim obiteljima urediti zakonom

15.06.2012 u 17:25

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović razgovarao je danas u svom Uredu s izaslanstvom Zagreb Pridea, manifestacije koja će se sutra održati na zagrebačkim ulicama po 11. put.

Predsjednik Josipović izvijestio je nakon sastanka da su razgovarali o sutrašnjem događaju u Zagrebu i očekivanjima da sve prođe u najboljem mogućem redu te o problemima s kojima se susreću istospolne zajednice. Hrvatski predsjednik naveo je i da je bilo riječi o potrebi da se odnosi u homoseksualnim obiteljima urede zakonom, kao i drugi međuljudski odnosi jer se takve obitelji susreću sa svakodnevnim problemima kao i heteroseksualne.

"Bilo mi je ugodno razgovarati, naučio sam i o problemima i o mogućnostima rješavanja i vjerujem da će se, kao što smo čuli od naše Vlade, uskoro pristupiti izradi odgovarajućeg zakona", izjavio je Josipović.

Predstavnik Zagreb Pridea Marko Jurčić pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane da se u što većem broju sutra u 14 sati okupe na Trgu žrtava fašizma gdje počinje 11. Zagreb Pride s, kako je rekao, "puno boja i - nadam se - što manje policije".

Branimir Lukić, ispred grupe LGBTIQ obitelji, rekao je da su grupu osnovali kako bi se lakše izborili za svoja prava te također pozvao sve građane da im se pridruže i podrže na Zagreb Prideu. Izvijestio je kako su s Predsjednikom ponajviše razgovarali o pravnim problema s kojima se suočavaju.