POSLJEDICE POTRESA

Odlučila skupština: U Resniku privremeno skladište građevinskog otpada

24.02.2022 u 21:19

Bionic
Reading

Zagrebačka Gradska skupština donijela je u četvrtak odluku da će se u Resniku smjestiti privremeno skladište građevinskog otpada koji će nastati tijekom poslijepotresne obnove.

Privremeno skladište smjestit će u Resniku, pored Čulinečke ceste, a odluka je uvedena na dnevni red sjednice po hitnom postupku jer je je zbog skorog početka obnove, potrebno osigurati lokaciju za privremeno skladištenje materijala, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obrazlažući odluku.

Oporba je raspravi postavila pitanje zašto je to odlagalište, iako privremeno, smješteno baš u Resnik.

“Jesu li tamošnji građani, građani drugog reda?” upitao je zastupnik HDZ-a Mario Župan, istaknuvši da ni vijeće Gradske četvrti Pešćenica - Žitnjak nije dalo pozitivno mišljenje na ovu odluku.

Zastupnik SDP-a Renato Petek istaknuo je kako će njihov klub podržati tu odluku, jer žele da započne obnova, te da je organizacija privremenog skladišta zakonska obveza svih jedinica lokalne samouprave u kojima će biti obnove nakon potresa.

Tomašević je na prozivke odgovorio da je gradu Zagrebu prvo država obećala osigurati zemljišta za ta odlagališta, koja su se pokazala neprikladna.

“Rekla je država da će dati lokacije. Dali su nam dvije lokacije, pa se pokazalo da to ili nije u vlasništvu države, ili tamo netko nešto ilegalno gradi. Kada smo ukrstili sve zahtjeve - da bude industrijsko zemljište i udaljeno od kuća, došli smo do ove lokacije”, rekao je Tomašević.