PITANJE JE SAD

Odjenuti Merkelicu u bikini ili ipak ne

19.02.2009 u 09:23

Bionic
Reading

Karnevalsku procesija u njemačkom gradu Koelnu ove godine će obilježiti lutka koja prikazuje kancelarku Angelu Merkel u polugoloj pozi Marilyn Monroe

Tamošnja Pokladna udruga svjesna je mogućih reakcija pa se možda odluče da joj nataknu gornji dio bikinija do procesije koja će se održati 23. veljače.

Karnevalske procesije u Koelnu Mainzu i posebno Duesseldorfu poznate su u Njemačkoj kao događaji na kojima se oštro ismijavaju političari.

Ipak u Koelnu su svjesni toga da su ovoga puta možda malo pretjerali jer je na meti njemačka kancelarka prikazana u toplesu odmah ispred njemačke nacionalne zastave.

Zbog toga pokladna Udruga još uvijek nije odlučila hoće li Merkelicu odjenuti u bikini ili ne.

Karneval će prenositi televizije, a na ulicama se očekuje oko milijun ljudi. Kada su kola s Merkelicom predstavljena, grudi tj. bradavice pokrivala su dva mala njemačka orla. I dok lokalni mediji pišu o tome kako je odlučeno da će se 'Merkelica' karnevalom provozati bez bikinija, voditelj priredbe Christoph Kuckelkorn za Spiegel online je izjavio: 'Ona će nositi bikini, pa nije ovo Duesseldorf!'