STRAVA U DOMU U PULI

Odgojitelj prijavljen jer nije nadzirao djecu u domu

22.10.2010 u 13:22

Bionic
Reading

Odgojitelj pulskog Doma za djecu i mladež, 53-godišnji I. L. kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog nesavjesnog rada u službi

Naime, nakon provedene kriminalističke obrade I. L. se osnovano sumnjiči da je u noći sa 29. na 30. rujna, kada su dvojica maloljetnih štićenika više sati fizički maltretirala te naposljetku silovala 13-godišnjaka, propustio obaviti nadzor, što mu je kao zaposlenom odgojitelju pulskog Doma, kojemu su djeca povjerena na odgoj i čuvanje, bila dužnost.

Utvrđeno je 'da nije obilazio spavaonice, prostor ustanove i oko ustanove, što je bio dužan činiti temeljem Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu doma i sistematizaciji poslova, te nije postupao sukladno Pravilniku o kućnom redu ustanove i nadzirao mir za vrijeme noćnog odmora, a što je rezultiralo kaznenim djelima, spolnim odnošajem s djetetom i tjelesnim ozljedama, počinjenim na štetu 13-godišnjeg djeteta, priopćila je PU istarska.

Zbog nesavjesnog rada, protiv sad već bivšeg zaposlenika pulskog Doma za odgoj djece i mladeži slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Puli redovnim putem. Podsjetimo, ravnateljica Doma Blaženka Butorac pokrenula je postupak za izvanredni otkaz dotičnom odgojitelju nakon što je inspekcijskim nadzorom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi bio također utvrđen propust u obavljanju dužnosti.