GRADONAČELNIK BOLESTAN

Odgođena odluka o optužnici protiv HDZ-ovca Butkovića

26.02.2013 u 15:44

Bionic
Reading

Zbog bolesti Olega Butkovića, gradonačelnika Novog Vinodolskog i predsjednika HDZ-a Primorsko-goranske županije, otkazana je sjednica optužnog vijeća koja se danas trebala održati na Županijskom sudu u Rijeci i na kojoj se trebalo odlučiti je li optužnica protiv njega zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti opravdana

Razlog odgode sjednice optužnog vijeća doznali smo od suca Zorana Sršena, dok nam je, zanimljivo, odvjetnik optuženog Milenko Škrlec rekao da mu razlog odgode nije poznat. 'Gradonačelnik je na bolovanju', ipak su nam potvrdili u Uredu grada Novog Vinodolskog, a od čega boluje nismo uspjeli doznati.

Protiv Olega Butkovića, podsjetimo, USKOK je krajem prošle godine podignuo optužnicu, a tereti ga se kao gradonačelnika da je u kolovozu 2009. Grad platio 33.000 kuna za smještaj zamjenika direktora Hrvatskih voda Siniše Širca i njegove obitelji u Resortu Novi, iako je službeno, uz ostale uzvanike, bio pozvan samo on, ne i njegova obitelj. Odlukom Grada, na održavanje manifestacije Ružica Vinodola bili su pozvani ministri, političari, gospodarstvenici te im je smještaj bio osiguran. Da je Širac u hotelu boravio s obitelji, što se otkrilo tek dvije godine kasnije, Butković navodno nije ni znao te je izjavio da je optužnica podmetanje i politički folklor.

Sinišu Širca tereti se za poticanje Butkovića na zlouporabu gradonačelničkog položaja, a on je, kao i Butković, uložio žalbu na optužnicu. Kada će se odlučiti jesu li optužnice pravovaljane, zasad nije poznato.