MINISTARTSVO UPRAVE:

Odbili smo registrirati stranku Živi zid - Ivan Vilibor Sinčić, evo i zašto

06.10.2016 u 16:19

Bionic
Reading

Ministarstvo uprave odbilo je registrirati političku stranku pod nazivom Živi zid-Ivan Vilibor Sinčić u Registar političkih stranaka RH

Ministarstvo uprave je dana 04. listopada 2016. godine donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev Ivana Vilibora Sinčića podnesen u ime političke stranke pod nazivom Živi zid-Ivan Vilibor Sinčić, sa sjedištem u Zagrebu, Pavlenski put 5G, za upis u Registar političkih stranaka Republike Hrvatske.

'U Registar političkih stranaka Republike Hrvatske za svaku političku stranku upisuje se, pored ostalog, naziv, adresa sjedišta i imena osoba ovlaštenih za predstavljanje i zastupanje. U pravnom prometu, odnosno u političkom djelovanju, političke stranke prepoznatljive su po svome nazivu, ali i odgovornim osobama za predstavljanje i zastupanje.

Općepoznata je činjenica da je u navedeni registar, ranije upisana politička stranka ŽIVI ZID, sa sjedištem u Zagrebu, Pavlenski put 5G, koja djeluje te je prepoznata u javnosti i po predstavljanju i zastupanju upisanih supredsjednika Stranke, posebice Ivana Sinčića, Ivana Pernara i Vladimire Palfi.

U konkretnom slučaju naziv novoosnovane političke stranke sadrži dio naziva već registrirane političke stranke uz dodatak osobnog imena i prezimena osobe koja je upisana za njeno predstavljanje i zastupanje.

Stoga je ocjenjeno da bi registracija novoosnovane političke stranke pod nazivom Živi zid-Ivan Vilibor Sinčić, zbog jasnog nerazlikovanja po nazivu i povezivanju s već registriranom političkom strankom, kako po nazivu, tako i po osobi ovlaštenoj za predstavljanje i zastupanje, ali i adresi sjedišta, mogla izazvati zabunu u javnosti, a sudjelovanjem u pravnom prometu treće osobe dovesti u zabludu.', poručuju iz Ministarstva uprave RH.