PORAZNA STATISTIKA

Od 20 zatvora i kaznionica nepravilnosti u njih 16

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.01.2009 14:05
  • Objavljeno 21.01.2009 u 14:05
lepoglava zatvorenici zatvor

lepoglava zatvorenici zatvor

Izvor: tportal.hr / Autor: Davor Puklavec, 24 sata

Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da su tijekom obavljenih rotacija upravitelja u 20 zatvora i kaznionica nepravilnosti utvrđene kod njih 16, dok su zakon i pravne propise dosljedno primjenjivali kaznionice u Požegi i Valturi te zatvori u Požegi i Puli

Analiza stanja tijekom rotacija upravitelja i određeni navodi iz anonimnih predstavki o poslovanju dijela kaznenih tijela, ukazali su na potrebu detaljnijeg praćenja stanja u pojedinim kaznionicama i zatvorima.

Nadzori su obavljeni nadzori u kaznionicama u Lipovici-Popovači i Turopolju, zatvorima u Gospiću, Sisku, Splitu, Šibeniku, Zadru i Zagrebu te u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Tijekom njih su utvrđene nepravilnosti i propusti pa su poduzete mjere za njihovo otklanjanje.

U sisačkom i šibenskom zatvoru utvrđeno je da su zakon kršili upravitelji.

Upravitelj sisačkog zatvora je razriješen, udaljen iz službe i protiv njega je pokrenut postupak zbog povrede službene dužnosti.

Drugi nadzor u tom zatvoru proveden je zbog izjave o navodnom spolnom uznemiravanju službenice od načelnika Odjela osiguranja, no utvrđeno je da je izjava neistinita.

Upravitelj šibenskog zatvora je zbog kršenja zakona premješten na drugo radno mjesto niže složenosti i protiv njega je pokrenut postupak zbog teške povrede službene dužnosti, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi