DOPRINOS ŽUŽULOVOG PRIJATELJA

Obnova Sanaderove jahte stajala dva milijuna kuna?

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kako iz pouzdanih izvora doznaje Business.hr, luksuznu drvenu jahtu nazvanu Malo vitra, na kojoj ovih dana krstari bivši premijer Ivo Sanader, preuredilo je brodogradilište NCP u vlasništvu Gorana Prgina, dugogodišnjeg prijatelja Miomira Žužula

Kako se doznaje, Sanaderova jahta potpuno je renovirana u jednom od NCP-ovih hangara u Šibeniku, a sam proces trajao je između šest i sedam mjeseci. NCP-ovim radnicima strogo je zabranjeno govoriti o preuređenju Sanaderove jahte.

Business.hr je objavio da je ukupna cijena preuređenja Sanaderove jahte iznosila oko milijun i pol do dva milijuna kuna, a nije poznato je li vlasnik NCP-a Goran Prgin odlučio 'počastiti' bivšeg (tada još aktualnog) premijera besplatnim preuređenjem jahte ili je pak Ivo Sanader novac izvadio iz vlastita džepa.

Goran Prgin je pak demantirao da je u NCP-u preuređivana Sanaderova jahta Malo vitra. Slobodna Dalmacija je objavila kako je vlasnik spomenute jahte tvrtka Pomilon, čiji je pak jedini vlasnik i osnivač Neven Poldrugač. Tako da zapravo nije jasno tko je stvarni vlasnik spornog plovila.

'Nikakav se brod nije preuređivao kod nas, a mi o svojim klijentima ionako ne dajemo nikakve podatke', kazao je Prgin za Business.hr.

Feđa Klarić / CROPIX

Feđa Klarić / CROPIX

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Feđa Klarić

Sanader na otvorenju izložbe omiljenog umjetnika

Bivši premijer Ivo Sanader se definitivno ovih dana izmješta iz dosadnih agencijskih političkih izvještaja i stranica u trenutačno vrlo popularni prostor estrade, spektakla i zabave, a svi su mediji zabavljeni odgonetanjem i praćenjem njegove putanje.

U tu svrhu bi mu bilo najbolje ugraditi GPRS za lakše izvršavanje zadataka praćenja i izvještavanja o njegovim ljetnim aktivnostima. Informaciju o 18-metarskoj jahti znakovita imena Malo vitra mediji su objavili u kontekstu priče o Sanaderovu jedrenju Jadranom. Uz bombastične naslove tipa 'Nakon osam dana šutnje, konačno snimljen bivši premijer', mediji su objavili da je Sanader u srijedu posjetio izložbu Vladimira Meglića.

Budući da je zabilježena činjenica da je i prije Sanader pohodio izložbu tog slikara, možemo zaključiti da je očito ljubitelj njegova opusa. Dokaz tome je i podatak da je Meglić izradio ex-libris, umjetnički oblikovanu oznaku za knjige iz kućne biblioteke bivšeg premijera. Možda je, uz sklonost ministra kulture Bože Biškupića tom autoru, to i razlog uvrštenja Meglićeve izložbe u program 55. splitskog ljeta.

Podsjetimo da je otvorenje rečene izložbe prije dva dana proteklo uz vidljivo odsustvo relevantne likovne publike i struke u Splitu. Spominjanje bivšeg vlasnika jahte, splitskog poduzetnika Juroslava Buljubašića je znakovito, kao i spominjanje vlasnika remontnog brodogradilišta u Šibeniku Gorana Prgina. Isto tako, indikativan je i odabir izložbe koju je posjetio, kao i način prezentacije u splitskom dnevnom listu. Evidentno uigrano izvještavanje o tome isključuje spontanost i postavlja se pitanje čemu sav taj igrokaz i trud oko lika i djela počasnog predsjednika HDZ-a.

Planira li on možda povratak u politiku, kada se s toliko pozornosti gradi njegov imidž u medijima. Poznato je da Ivu Sanadera snimaju u kontroliranom ambijentu i okolnostima, što se može kazati i za jučerašnji posjet galeriji i šetnju gradom uz pratnju tjelesnih čuvara, na koje ima pravo još pet i pol mjeseci.

Da ga ne zanima povratak na javnu scenu, ne bi toliko pazio na svoj imidž, opustio bi se i uživao. Po svemu sudeći, narednih dva-tri mjeseca ćemo se nagledati Ive Sanadera po zabavnim estradnim rubrikama, explozivima i carpetima duž naše obale.

Nakon toga, na jesen imperija uzvraća udarac, dr. Ivo se opet izmješta iz estrade na prednje strane, pa ako preživimo, vidjet ćemo i to.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi