BIT ĆE I ORKANSKE BURE

Oblačno, kišno i vjetrovito: Kad će biti ljepše?

10.03.2016 u 09:40

Bionic
Reading

Za vikend i početkom narednog tjedna nastavit će se razdoblje promjenjivog vremena. Najmanje kiše bit će u Dalmaciji, a u gorju može biti susnježice i snijega. Vrijeme će najpovoljnije biti u nedjelju poslijepodne. Na sjevernom Jadranu podno Velebita bura bi u nedjelju mogla imati orkanske udare. Temperature će biti u blagom porastu.

U petak će biti promjenjivo do pretežno oblačno. Mjestimice je moguća kratkotrajna kiša, u zapadnim područjima češća, a ponegdje i obilnija. U gorju oborine će biti na granici kiše i snijega. U Dalmaciji će vrijeme biti povoljnije uz najmanje oborina, a poslijepodne se očekuju barem kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu umjerena bura, a u Dalmaciji umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će biti promjenjivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno sa sunčanim razdobljima, na Jadranu češćim i duljim. Mjestimice može pasti i malo kiše, uglavnom u unutrašnjosti, no poneki pljusak moguć je i na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno uz mogućnost za mjestimičnu kišu, uglavnom u unutrašnjosti, no ponegdje je moguća i na Jadranu. Poslijepodne će biti povoljnije uz manje oblaka, a na Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti moguća su i sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će podno Velebita imati olujne i orkanske udare. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 6, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima i početkom sljedećeg tjedna nastavit će se period nestabilnog i promjenjivog vremena.