SUDSKA ODLUKA

Objavljena uznemirujuća snimka napada na supruga Nancy Pelosi

27.01.2023 u 23:31

Bionic
Reading

Vrhovni sud San Francisca u petak je objavio video i audio zapise snimljene tijekom prošlogodišnjeg napada na Paula Pelosija, supruga tadašnje predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, uključujući snimke policijske kamere koja prikazuje trenutak napada i razgovor napadača s policijom

Video i audio snimke objavljene su nakon što je kalifornijski sud presudio da ured okružnog tužitelja mora objaviti taj materijal.

Jedan od videozapisa prikazuje snimke tjelesne kamere policajaca koji su stigli u Pelosijev dom 28. listopada 2022., kada je napadnut.

Snimka prikazuje kaotičan trenutak napada, izvještava CNN. U videu, koji uključuje eksplicitne i nasilne sadržaje, čini se da Paul Pelosi i napadač David DePape drže ruku na čekiću, a DePape drži Pelosija za ruku kad su policajci otvorili vrata. 'Baci čekić', kaže policajac. 'Ne', odgovara DePape.

U današnjoj izjavi Nancy Pelosi poučila je da 'apsolutno nema namjeru' vidjeti napad na supruga. Zahvalila je na dobrim željama i poručila da se Paul dobro oporavlja.

Sudski dokumenti navode da je DePape planirao Nancy Pelosi, koja nije bila kod kuće u vrijeme napada, držati kao taoca i 'slomiti joj koljena' ako mu je 'lagala'. Policiji na mjestu događaja rekao je da mu je dosta 'laži koje dolaze iz Washingtona'.

DePape je ranije rekao da je bio u 'samoubilačkoj misiji' kada je razbio staklo na stražnjim vratima kuće Pelosijevih u otmjenoj četvrti Pacific Heights, podsjeća BBC.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Suočen je s brojnim optužbama, uključujući pokušaj ubojstva. 42-godišnji kanadski državljanin također se izjasnio nevinim po federalnim optužbama za pokušaj otmice savezne dužnosnice i napad na člana obitelji. Paul Pelosi je nakon napada poslan u bolnicu, gdje je operiran zbog frakture lubanje. Također je zadobio ozljede šake i desne ruke. Otpušten je u roku od šest dana i sporo se oporavljao, a prvi put u javnosti pojavio se početkom prosinca.