TRZAVICE U KOALICIJI

Obersnel: Vrdoljakovi podaci su netočni!

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 31.10.2012 18:23
  • Objavljeno 31.10.2012 u 14:23
Vojko Obersnel

Vojko Obersnel

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

'Podaci Ministarstva graditeljstva i ministra Ivana Vrdoljaka su netočni', rekao nam je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel komentirajući podatke Ministarstva graditeljstva prema kojima je Rijeka u realizaciji projekta legalizacije bespravne gradnje među najneučinkovitijim gradovima u Hrvatskoj

'Prema našim podacima, podnijet je 361 zahtjev za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, a riješeno ih je 81, bilo pozitivno, bilo negativno. Dakle, riješeno je 22 posto zahtjeva, a ne manje od dva posto, kako tvrde u Ministarstvu', poručuje Obersnel.

Riječki gradonačelnik se nada da HNS-ov ministar ne misli da svaki zahtjev za legalizaciju bespravnih građevina treba biti prihvaćen i dodaje da je cijela priča krivo postavljena.

'Prema porukama koje u javnost šalje ministar Vrdoljak, službe koje se bave dozvolama za gradnju trebale bi sve tekuće poslove staviti na čekanje kako bi bespravni graditelji, dakle oni koji nisu poštovali zakone, po hitnom postupku dobili papire o legalnosti njihovih građevina', drži Obersnel

Inače, ovo nije prvi put da na relaciji Obersnel - Vrdoljak postoje nesuglasice. Nedavno je ministar Vrdoljak u Rijeci javno predložio gradnju nove riječke bolnice putem javno - privatnog partnerstva, iako je Rijeka već krenula u taj posao, upravo po tom modelu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!