ZAGOVORNIK VELIKE KOALICIJE?

Obersnel odgovorio Hasanbegoviću: Možda mu je crna kapa pala preko ušiju

02.09.2016 u 12:35

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na sastanku s ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem navodno je kukao i poručio kako bi se SDP i HDZ trebali ujediniti. Barem tako tvrdi aktualni tehnički ministar, no Obersnel za tportal sve demantira

'Svrgnuti ministar Hasanbegović bezočno laže i nastavlja svoj obračun s Rijekom. Ili mu je možda ona njegova crna kapa pala preko ušiju pa nije dobro čuo što govorim', poručio je za tportal gradonačelnik Rijeke i predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel

Podsjetimo, u jučerašnjem sučeljavanju na temu kulture aktualni tehnički ministar Zlatko Hasanbegović odgovorio je na nedavne navode riječkog gradonačelnika da je Riječanima poručio da ako žele Ministarstvo kulture kao partnera u projektu europske prijestolnice kulture da paze koga biraju za intendanta.

'Obersnel je zlorabio naš razgovor u četiri oka, pojednostavio ga, i rekao da sam mu ja poručio da trebaju paziti koga izabiru', kazao je Hasanbegović jučer na sučeljavanju, a zatim otkrio jedan još zanimljiviji detalj svog razgovora s Obersnelom.

'Učinit ću presedan i reći da je taj naš razgovor imao jednu drugu stranu medalje kad je Obersnel jadikovao i kukao o političkom stanju i kazao da misli da se trebaju ujediniti SDP i HDZ i prestati s ucjenama, na što sam mu rekao da sam ja kriva adresa za takav razgovor. Kazao je da je talac pseudolijevih aktivista', kazao je Hasanbegović.

Međutim, Obersnel za tportal kaže da je sve laž.

'Mi nikada nismo razgovarali ni o kakvoj koaliciji ni ujedinjenju SDP-a i HDZ-a niti smo ikada razgovarali u, kako on kaže, četiri oka jer je našim sastancima na temu Europske prijestolnice kulture nazočio i pročelnik za kulturu grada Rijeke Ivan Šarar. Uostalom zašto bih o tome i razgovarao s čovjekom zbog kojeg imam grč u želucu što se uopće moram sastajati s njim. Isto tako, Hasanbegović nas jest upozorio da vodimo računa tko će biti intendant riječkog kazališta ako želimo da nam Ministarstvo kulture bude partner', poručio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za tportal.