NAKON VOJNOG UDARA

Obama za Erdogana: Poduprite 'demokratski izabranu vladu'

16.07.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Američki predsjednik Barack Obama razgovarao je u petak s državnim tajnikom Johnom Kerryjem o događajima u Turskoj te su se složili da bi sve strane trebale poduprijeti demokratski izabranu vladu, pokazati suzdržanost i izbjegavatu bilo kakvo nasilje ili krvoproliće, objavila je Bijela kuća

'Državni tajnik naglasio je da će se State Depratment nastaviti fokusirati na sigurnost i zaštitu američkih građana u Turskoj. Predsjednik je zatražio od državnog tajnika da ga nastavi informirati o daljnjoj situaciji', navodi se u priopćenju iz Bijele kuće.

Kerry je u svom priopćenju naveo da je istaknuo 'apsolutnu podršku' SAD-a turskoj demokratski izabranoj, civilnoj vladi tijekom svog telefonskog razgovora s turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.


'Večeras sam razgovarao s ministrom vanjskih poslova Cavusogluom i naglasio da SAD apsolutno podržava tursku demokratski izabranu, civilnu vladu i demokratske institucije', navodi se u njegovu priopćenju te dodaje da Washington prati situaciju u Turskoj s 'krajnjom zabrinutošću'.