NOVA JUŽINA

Novo zatopljenje: Idemo do +16!

25.01.2016 u 10:01

Bionic
Reading

Nakon razdoblja hladnog vremena s temperaturama koje su bile primjerenije siječnju, ulazimo u tjedan u kojem će nam se vratiti gotovo proljetno vrijeme. Prvi dio tjedna bit će sunčaniji, a drugi promjenjiv. Maksimalne dnevne temperature i na kopnu će nerijetko prelaziti 10°C

U utorak će biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, u istočnoj Slavoniji uz povremeno pojačanu naoblaku. U unutrašnjosti ujutro je mjestimice moguća magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano, uz malu tek mjestimice i umjerenu naoblaku, uglavnom na sjevernom Jadranu. Najviše oblaka bit će na Kvarneru gdje navečer može biti i slabe kiše. Ujutro u unutrašnjosti moguća je mjestimična magla. Zapuhat će slab, u gorju i umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U četvrtak će u većini krajeva biti djelomice i pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru bit će oblačnije, a moguća je i slaba kiša, uglavnom rosulja. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 96 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Prijepodne će biti oblačnije, a ponegdje je moguća slaba kiša ili rosulja. Najmanje oblaka bit će na krajnjem jugu gdje se kiša uglavnom ne očekuje, a sunčana razdoblja bit će dulja. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, ujutro prolazno i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 3 do 7, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C.

Tijekom vikenda će i dalje biti promjenjivo uz izmjenu sunca i oblaka. Najviše oblaka očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru gdje je mjestimice moguća i slaba kiša. Temperature će biti bez promjene.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link