SJEVERNI VJETROVI

Novo zahlađenje: Kišovito, a u gorju snijeg

07.03.2016 u 09:58

Bionic
Reading

Razdoblje promjenjivog vremena nastavit će se i u ovom tjednu. U gorju još može pasti malo snijega, osobito u utorak i u srijedu, a u drugim dijelovima unutrašnjosti svaki će dan postojati mogućnost za nešto kiše. Najviše sunčanih razdoblja bit će na Jadranu. Temperature će prema kraju tjedna biti u padu.

U utorak će biti uglavnom promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Posvuda je moguća kratkotrajna slaba kiša, a popodne su na Jadranu i u njegovom zaleđu mogući i kratkotrajni pljuskovi. U gorju Like i Gorskog kotara te zaleđu Dalmacije past će još malo snijega. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na sjevernom Jadranu većinom slaba i umjerena bura, a u Dalmaciji umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -1 do 4, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u zapadnoj unutrašnjosti kretat će se od 9 do 14, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U srijedu prijepodne u unutrašnjosti će biti umjereno do pretežno oblačno, a ponegdje može pasti malo kiše, u gorju i snijega. Tijekom prijepodneva doći će do djelomičnog razvedravanja. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, mjestimice oblačnije, a poslijepodne je ponegdje moguća kratkotrajna kiša ili poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U četvrtak će u većini krajeva biti promjenjivo, prijepodne i pretežno oblačno, a mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u Slavoniji te na južnom Jadranu. Na sjevernom Jadranu će vrijeme biti najpovoljnije; bit će barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 5, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 17°C.

U petak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno će biti oblačnije, a mjestimice može pasti malo kiše. Na Jadranu će biti barem djelomice sunčano, tek ponegdje uz pojačanu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 2 do 6, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 12 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, za vikend se ne očekuje značajnija promjena vremena.