POGIBIJA TALIJANSKIH SUPRUŽNIKA

Novo suđenje Horvatinčiću: Teško mi je, nisam kriv

20.02.2017 u 09:54

Bionic
Reading

Na općinskom sudu u Šibeniku u ponedjeljak počinje ponovljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće sredinom kolovoza 2011. godine.

U nesreći kod Primoštena, Horvatinčić je gliserom naletio na jedrilicu Santa Piacenza u kojoj su poginuli talijanski supružnici iz Padove Francesco Salpietro i Marinela Patella Salpietro, javlja N1.

Na početku suđenja u ponedjeljak Horvatinčić je kazao kako izražava žaljenje i sućut obitelji pokojnika.

 'Teško mi je što ovaj slučaj ulazi već u šestu godinu suđenja. Pokušavao sam se preko različitih opunomoćenika dogovoriti s obitelji, nažalost neuspješno. A to se tiče samog kaznenog djela koje mi se stavlja na teret i moje odgovornosti, kao i na prethodnim ročištima, smatram da nisam kriv', kazao je.

Suđenje se, podsjetimo, ponavlja jer je Županijski sud u Zadru krajem prošle godine prihvatio žalbe šibenskog Općinskog državnog odvjetništva i Horvatinčićeve obrane te ukinuo prvostupanjsku presudu zbog formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka, tako da žalbe šibenskog tužiteljstva i poduzetnikove obrane nisu ni razmatrali. Sudit će isto sudsko vijeće sa sutkinjom Majom Šupe na čelu, koja je Horvatinčića u studenom 2015. godine proglasila krivim i osudila ga na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno, ne ponovi li tijekom tri godine kazneno djelo.