ZAJEDNO SMO JAČI

Novinari i policajci pale svijeće za žrtve nasilja

15.05.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Na večerašnjem dobrotvornom novinarskom partyju Perom protiv palica, na kojemu će se prikupljati donacije za financiranje izdavanja tzv. Bijele knjige o svim napadima na medijske djelatnike u Hrvatskoj, bit će zapaljene svijeće u spomen na sve nevine žrtve nasilja, a akciji će se pridružiti i policajci koji će u svim policijskim postajama zapaliti lampaše i za ubijenog kolegu Ivana Grbavca

Na večerašnjem dobrotvornom tulumu, koji u Novinarskom domu organizira Zbor istraživačkih novinara HND-a, u 22 sata zapalit će se svijeće za policajca Ivana Grbavca ubijenog u nedavnoj pljački banke u Sesvetama, Luku Ritza, mladića lani umrlog od posljedica premlaćivanja te za sve nevine žrtve nasilja.

Toj novinarskoj inicijativi, pokrenutoj jučer na Facebooku, pridružilo se i Ravnateljstvo policije, pa će lampaši za Ivana Grbavca i sve žrtve nasilja večeras gorjeti i u svim policijskim postajama u državi.

HND ističe da spomen na tragično preminule Grbavca i Ritza novinari žele obilježiti zajedno sa sjećanjem na novinarske žrtve nasilja, lani u atentatu ubijene Ivu Pukanića i Niku Franjića te sve kolege koji su radeći svoj posao bili žrtve ratne agresije.

Na partyju će se prikupljat donacije za izdavanje Bijele knjige, odnosno dokumenta o svim slučajevima prijetnji i napada na novinare, fotoreportere, snimatelje, urednike, izdavače i sve zaposlene u medijima u zadnjih 20-tak godina.