NOVI SUKOB NA PRISAVLJU

Novinar Kalousek demantira Programsko vijeće HRT-a

29.06.2013 u 15:49

Bionic
Reading

Iz odvjetničkog ureda Krešimir Krsnik zatražena je objava ispravka netočne informacije sukladno odredbi čl.40. Zakona o medijima. Zahtjev objavljujemo u cijelosti, a potpisuje ga novinar HTV-a Tomislav Kalousek

'Molimo da sukladno Vašoj zakonskoj obvezi objavite ispravak informacija objavljenih na Vašem portalu dana 29. svibnja 2013.g. u članku pod naslovom 'Šprajc je privatizirao Dnevnik' autora Vedrana Brkulja.

Naime, u navedenom članku između ostalog navedeno je slijedeće :' ...propust se dogodio i kada je objavljen prilog u kojem je Povjerenstvo za sukob interesa Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a, proglasilo krivim, a u prilogu nije bilo druge strane, već je dan kasnije puštena njegova čitaba' te 'Premda je većina vijećnika mišljenja kako je u slučaju Radmanova obraćanja javnosti učinjen propust, kao olakotnu okolnost uzeli su mu činjenicu da dan ranije nije imao priliku izreći svoje mišljenje u prilogu koji je ocijenjen kao krajnje neprofesionalan'.

Molim Vas da ispravak objavite u cijelosti u prvom slijedećem ažuriranju Vašeg portala, a sve na istom ili istovrijednom mjestu gdje su i objavljene sporne informacije bez ikakvog kraćenja ispravka s tim da pridržavam pravo i na pokretanje svih sudskih postupaka radi zaštite prava moje stranke u cijelosti.

'Prilog iz središnjeg Dnevnika HTV-a od 15.5.2013. autora Tomislava Kalouseka novinara Informativnog programa HTV-a o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kojeg u svom zaključku sa sjednice od 29.5. Programsko vijeće HRT-a ocjenjuje kao neprofesionalno napravljenim, napravljen je prema svim profesionalnim standardima. Za komentar je pitan i prozvani Goran Radman, no on taj dan nije želio dati izjavu. To je jasno iz priloga, jer je to autor priloga i napomenuo - da će gospodin Radman dati izjavu kad mu Povjerenstvo službeno dostavi svoju odluku - upravo to je Goran Radman i osobno rekao autoru priloga. Autor je ispoštovao pravilo struke o obje strane, pa ne vidimo način na koji bi prilog bio neprofesionalno napravljen.'