oprema

Novih 12 multifunkcionalnih vatrogasnih vozila

03.07.2019 u 14:45

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je u kutinskom pogonu tvrtke Ziegler svečano na korištenje javnim vatrogasnim postrojbama, DVD-ima i lokalnim jedinicama predao šest novih multifunkcionalnih autocisterni proizvedenih specijalno za hrvatsko tržište, dok ih je još toliko predano i u Ozlju

Nova cisterne TLF 20/70 predane su na korištenje na rok od četiri godine, uz mogućnost produljenja roka.

Ministar Horvat izrazio je zadovoljstvo što su vozila rezultat istraživanja i razvoja hrvatskih stručnjaka, odnosno proizvod hrvatskih poduzetnika. Zahvaljujući hrvatskom proizvodu, pojedina vatrogasna društva, općine i gradovi u Hrvatskoj sada će se lakše nositi s brojnim izazovima, jer višenamjenska cisterna služe za gašenje požara i prijevoz vode, kazao je.

Tvrtka Ziegler dobila je posao na natječaju zajedno s tvrtkom Flammifer iz Ozlja, gdje je također obavljena primopredaja preostalih šest autocisterni za robne rezerve Ministarstva gospodarstva.

To je ministarstvo u proteklih deset godina nabavilo 59 vozila slične namjene, a novih 12 vozila nadopunjuje asortiman. Autocisterne će pomoći vatrogasnim postrojbama da se što bolje i fleksibilnije nose s poplavama i požarima.

Tvrtka Ziegler osnovana je kao podružnica njemačkog poduzeća Albert Ziegler GmbH. Započela je s radom 2001. u Zagrebu, a 2018. godine otvara i pogon u Kutini. Članica je Ziegler grupe, jednog od vodećih proizvođača vatrogasnih vozila i opreme u svijetu.