Ante Šušnjar

Novi ministar gospodarstva: 'Još nisam sreo predatore'

18.05.2024 u 17:45

Bionic
Reading

Novi ministar gospodarstva, odvjetnik Ante Šušnjar, odgovorio je na pitanja o svojoj nadolazećoj ulozi u vladi

"Ja mislim da ću se dobro snaći kao ministar, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", odgovorio je Šušnjara za RTL.

Postoje i spekulacije o sukobu interesa, zbog njegovog brata Ivana Šušnjara, koji je bio direktor u PPD-u BiH.

"Spekulacije su spekulacije, ja o tom ne mogu govoriti. Kao što sam ranije rekao, moj brat je liječnik koji radi u državnoj bolnici kao i supruga, bi li to isto bio sukob interesa?", upitao je Šušnjar.

Upitan je i o obiteljskom biznisu s plinom te što će biti s tim.

"Udjeli obiteljske firme su preneseni, udjele sam naslijedio. Ta firma je nastala kada sam ja imao 14 godina. Ne vidim nikakav sukob interesa", smatra ministar Šušnjar.

Konkretne planove za gospodarski sektor još uvijek nema, kako kaže, treba prvo ući u ministarstvo i vidjeti situaciju.

"Imam plan u ponedjeljak napraviti primopredaju, ući u ministarstvo i snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje. Već sam komunicirao prije da je povećanje industrijskog udjela u bruto domaćem proizvodu jedan od ciljeva te porezno administrativno rasterećenje gospodarstva, a onda ćemo dalje planirati kada vidimo situaciju", rekao je.

Na pitanje da komentira izjavu bivšeg ministra Filipovića kako u ministarstvu postoje predatori, novi ministar Šušnjar negira.

"Na putu do ministarstva još nije bilo predatora, kad dođem tamo vidjet ću", rekao je nasmijan.

sve osim nogometa

Učitavanje...