REORGANIZACIJA

Nove trase gradskih autobusa u Rijeci

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 11.01.2010 12:16
  • Objavljeno 11.01.2010 u 11:46
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Komunalno društvo Autotrolej od danas svoje putnike riječkim područjem prevozi po novom režimu. Mreža lokalnih linija u Rijeci potpuno je reorganizirana. Kao i dosad, 18 lokalnih linija i dalje će prometovati gradom, no četiri od njih potpuno su nove, a šest postojećih je izmijenjeno

Tower centar je tako povezan s Trsatom novom linijom 1B, a autobus vozi preko Vežice do Strmice. Linija 3A vozi na relaciji Bezjaki – Zamet – Ivana Zavidića, 4A vozi od Rastočina preko Brašćina do Pulca, a Vežica je od danas preko Grohova povezana s Lopačom, i to novom linijom 13A.

Na izmijenjene autobusne linije putnici posebno trebaju paziti kako im se ne bi dogodilo da već poznatom linijom ne stignu na neko drugo odredište. 'Jedinica' tako više ne povezuje zapadni dio grada s Trsatom, već vozi od Bivija, preko centra, do Pećina. Linija 1A po novom vozi od Šetališta A. K. Miošića, preko centra, do Marčeljeve Drage, a 'dvojka' povezuje Trsat sa Srdočima. Linija 5A prometuje na relaciji Škurinje (Drežnička) - Tibljaši, a 7A na relaciji Sv. Križ – Pomerio – Hosti. Linija 13 vozi na trasi Delta – Grohovo, a vikendom i blagdanom na trasi Delta – Grohovo – Lopača.

Autobusne linije 2A, 3, 4, 5, 5B, 6, 7 i 8 nisu doživjele izmjene te i dalje voze po već poznatim trasama.

Nove linije uvedene su, a stare izmijenjene na zahtjev mjesnih odbora i građana zbog promjene u broju i strukturi pojedinih gradskih područja te promjena u tokovima putovanja stanovništva. U Autotroleju napominju da su prva dva mjeseca ovakvog novog režima prometovanja probna te da će se pratiti situacija na terenu i primati prijedlozi i primjedbe građana, nakon čega su ponovo moguće manje izmjene po potrebi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi