DIJELE SE KONCESIJE

Nova TV i RTL žele specijalizirane kanale

12.08.2010 u 11:40

Bionic
Reading

Na javni natječaj za davanje koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije i radija pristigle su četiri radijske i jedna televizijska ponuda, dok su na natječaj za davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga televizije - emitiranje specijaliziranih kanala u zemaljskoj mreži unutar Multipleksa B pristigle četiri ponude

Na današnjoj sjednici Vijeća za elektroničke medije otvorene su pristigle ponude - za radijsku koncesiju ponude su poslali OŠ S. Cvrkovića (za općinu Stari Mikanovci), Hilaris d.o.o. (za grad Imotski), Radio otok Krk d.o.o. (za šire područje grada Krka) te Sveučilište Dubrovnik (za širi dio Dubrovnika). Za televizijsku koncesiju ponudu je poslala VTV d.o.o. (Vinkovačka televizija).

Na natječaj za specijalizirane televizijske kanale koji će se emitirati u okviru digitalnog Multipleksa B (MUX B) na području cijele Hrvatske, a za koji se dijele dvije koncesije, pristigle su ponude: GRP Medije d.o.o. za zabavni program, Kapital Neta d.o.o. za informativno-gospodarski program, Nove TV d.d. za zabavni te RTL-a Hrvatska d.o.o., također za zabavni program.

Predsjednik Vijeća Zdenko Ljevak rekao je da će u roku trideset dana od otvaranja javnih ponuda Vijeće donijeti odluku o tome kome će dodijeliti koncesije koje se za radio dodjeljuju za period do 12 godina, a za televiziju do 15 godina.

Nova sjednica Vijeća najavljena je za 11. rujna, a Ljevak je poručio da se nada da je radni materijal prihvatljiv.