PONUDILI STARI MATERIJAL

Nova TV i RTL ostali bez koncesije

13.02.2010 u 08:32

Bionic
Reading

Koncesiju za eksperimentalno emitiranje u digitalnom obliku Vijeće za elektroničke medije dodijelilo je Kapital Networku, dok su Nova TV i RTL ostali kratkih rukava. Njihove ponude ocijenjene su nekvalitetnima, neozbiljnima i ispod standarda, piše Jutarnji list

Iako je Vijeće za elektroničke medije moglo dodijeliti još dvije koncesije za digitalnu televiziju , odluka o tome nije donešena. Od pet ponuđača, dvije TV kuće - CMC (Croatian Music Channel) i Nezavisna televizija NET iz Kutine su diskvalificirane s natječaja jer nisu predale potpunu dokumentaciju. Očekivalo se stoga da bi dvije koncesije mogle pripasti Novoj TV i RTL Televiziji.

No, Vijeće se oko ponuda ovih dviju komercijalnih televizija nije niti očitovalo iako su njihove ponude valjane. Ni na Novoj TV, ni na RTL-u danas nisu imali nikakvih informacija o odluci Vijeća za elektroničke medije. No, Jutarnji list doznaje kako ove dvije televizije nisu uspjele prikupiti većinu glasova vijećnika da bi dobile koncesiju jer nisu ponudile ništa novo. Navodno su u svojim ponudama za specijalizirani kanal ponudile 70 posto svojih starih, recikliranih sadržaja koje već emitiraju u svom uobičajenom programu.

Vijeću se to nije svidjelo, pa su njihove ponude shvatili kao neozbiljne, nekvalitetne i ispod standarda. Jedina dva specijalizirana kanala, zapravo, su ponudili CMC i Kapital Network, no kako je CMC diskvalificiran, koncesija je pripala samo gospodarskom kanalu.

Dragan Ćuća, direktor Kapital Networka kaže kako je pred njima veliki poslovni izazov.

'Bili smo pioniri u stvaranju specijaliziranih kanala. Naš gospodarski program koji smo ponudili i na natječaju radimo već tri i pol godine, kaže Ćuća koji je na ideju pokretanja specijaliziranog TV kanala prije nekoliko godina došao spontano'.

U eksperimentalnoj fazi, piše Jutarnji list, više se neće raspisivati natječaj za koncesiju. Ipak, Nova TV i RTL za nekoliko mjeseci imat će novu šansu kad se bude raspisivao pravi natječaj za dodjelu koncesije.