ZATVORENI DIO SJEDNICE

Nova sječa glava u Vladi, jedno je ime pravo iznenađenje

18.05.2016 u 15:09

Bionic
Reading

Zatvoreni dio današnje sjednice Vlade donio je nekoliko zanimljivih kadrovskih odluka, među kojima se ističe smjena Vlatke Lemić, dosadašnje ravnateljice Državnog arhiva. Ona je u središte zanimanja javnosti došla kada se još za vrijeme vlade Zorana Milanovića pobunila jer se komercijalnim tvrtkama na čuvanje daje osjetljiva arhivska građa. Umjesto nje na čelo državnog arhiva dolazi Mario Stipančević

Saša Drezgić imenovan je zamjenikom ministra financija, Žarko Katić imenovan je zamjenikom ministrice uprave, a na osobni zahtjev, razriješen je zamjenik ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Davor Katavić.

Drezgić, inače docent na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, rođen je 1978. već je dulje figurirao kao mogući zamjenik Zdravka Marića kojeg je gurao i očito uspio izgurati Most.

S druge pak strane Katić dolazi iz redova HSLS. Rođeni Zadranin, diplomirani pravnik, otac šestero djece, dugi niz godina bio je u MUP-u u kojem je bio i pomoćnik ministra.

Među razriješenima na sjednici Vlade našle su se dosadašnja predsjednica, zamjenica predsjednice i članice Upravnog odbora Zaklade Hrvatska za djecu Milanka Opačić, Iva Prpić, Adriana Mastelić, Blanka Žic Grgat, Dubravka Marušić, Tatjana Šimac Bonačić i Ana Komparić Devčić.

Novom predsjednicom imenovana je Bernardica Juretić, zamjenikom predsjednice Ante Babić, a članovima Upravnog odbora, koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za socijalnu politiku, ministra nadležnog za obrazovanje, ministra nadležnog za zdravlje, radnog tijela Hrvatskog sabora nadležnog za obitelj i radnog  tijela Hrvatskoga sabora nadležnog za socijalnu skrb, imenovani su Josip Sarić, Ivana Bošnjak, Ana Močić Pavić, Nada Murganić i Marko Sladoljev.

Đurđa Bićanić razriješena je dužnosti pomoćnice ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za pravne, kadrovske i opće poslove, a Dejan Vukelić razriješen je dužnosti pomoćnika ravnatelja za informatiku. Novim pomoćnikom za pravne, kadrovske i opće poslove imenovan je Ivan Pavković, a pomoćnikom za informatiku Luka Ljubičić.