KONSTRUKTIVNO I FOKUSIRANO

Njemačka vlada zadovoljna - sporazum s Grčkom ide pravim smjerom

12.08.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Njemačka vlada pozdravila je postizanje sporazuma o reformama između Grčke i međunarodnih vjerovnika, nazvavši ga 'značajnim rezultatom', uz opasku da ga mora detaljno proučiti prije nego što se donese konačna odluka o tomu hoće li ga njemački parlament i odobriti

'Ako pogledate u kojoj su fazi bile naše rasprave prije nekoliko mjeseci, onda je ovo značajan rezultat', rekao je glasnogovornik njemačke kancelarke Angele Merkel, Steffen Seibert, dodavši da memorandum razumijevanja sadrži osjetljive i važne mjere.

'Moram reći da je grčka vlada bila vrlo konstruktivna i fokusirana na rezultate u svojim pregovorima s međunarodnim vjerovnicima. Pregovori su održani u ozračju kakvog nije bilo u posljednjih nekoliko mjeseci', rekao je Seibert. 'Sporazum ide pravim smjerom, no zasad još nije moguće kazati hoćemo li o tomu glasovati u Bundestagu'.

Grčki premijer Aleksis Cipras u srijedu je prvi put od okončanja tehničkih pregovora o trećemu planu pomoći Grčkoj, kazao kako je "uvjeren" u njegovo konačno zaključenje.

Cipras je rekao da je 'uvjeren kako će zaključenje sporazuma i pozajmice okončati ekonomsku nesigurnost u zemlji', predviđajući i neuspjeh onima koji su u eurozoni imali skriveni plan o njezinoj organizaciji na nov način, kaneći pritom iskoristiti Grčku.