GREDELJEVA LEKCIJA NOVINARIMA

Nitko u HDZ-u nije imao materijalne ili druge koristi!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.11.2011 15:17
  • Objavljeno 03.11.2011 u 14:57
vladimir gredelj

vladimir gredelj

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj poručio je hrvatskoj javnosti da 'HDZ kao pravna osoba nije kriv ni odgovoran za djela koja se stavljaju na teret pojedinim članovima HDZ-a', odgovorivši na taj način, kako je ustvrdio, na stotine poziva novinara

Odvjetnik Vladimir Gredelj medijima se obratio priopćenjem navodeći i da '220.000 članova HDZ-a nije imalo nikakve materijalne ni bilo kakve druge koristi od eventualne kriminalne aktivnosti pojedinaca'.

'Upravo suprotno. HDZ kao cjelina trpi i još dugo će trpjeti teško sagledivu političku, moralnu i materijalnu štetu', poručio je Gredelj navodeći da iznesenim stavovima 'ne želi negirati ni prejudicirati pitanje odgovornosti drugih u postupku'.

Priopćenjem se HDZ-ov odvjetnik odlučio, kako navodi, 'očitovati na protuustavno i anticivilizacijsko prejudiciranje krivnje nezanemarivog dijela hrvatskih medija', dodajući da to radi 'na sasvim načelnoj razini, poštujući načelo tajnosti istrage'.

Istodobno je pozvao medije da 'barem u nastavku postupka poštuju Ustav RH, zakone i kodeks vlastite profesije te na taj način osiguraju okrivljenicima u postupku pravo na pošteno suđenje'. Gredelj zaključuje da je pravo na pošteno suđenje njegovim klijentima 'dosadašnjim djelovanjem medija u nezanemarivoj mjeri ugroženo'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi