problemi u pravosuđu

Nitko se nije javio na natječaj za ravnatelja USKOK-a

20.09.2023 u 16:27

Bionic
Reading

Na natječaj za ravnatelja USKOK-a koji je trajao do subote nije se javio nitko, doznaje to N1 iz Državnog odvjetništva RH.

Trenutno je na čelu USKOK-a Željka Mostečak, kao obnašateljica dužnosti ravnateljice. Njezino imenovanje samo je privremeno, no izgleda da će biti teško pronaći njezinog nasljednika, piše N1.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek raspisala je početkom ovog mjeseca natječaj za čelno mjesto USKOK-a. Na njega su mogli javiti kandidati koji zadovoljavaju propisane uvjete i prođu sigurnosnu provjeru.

Natječaj je proveden nešto manje od pet mjeseci od postavljanja Željke Mostečak za obnašateljicu dužnosti ravnateljice USKOK-a nakon smjene Vanje Marušić.

Marušić je drugi mandat dobila u studenom prošle godine, no u travnju ove godine podnijela je ostavku nakon afere s prometnom nesrećom njezinog vozača. O toj nesreći nije izvijestila glavnu državnu odvjetnicu što joj je iz DORH-a zamjereno. Zato se, uz obrazloženje da je riječ o osobnim razlozima, povukla s čelnog mjesta USKOK-a.