HNS-OVCI NA SASTANKU S MESIĆEM

'Niti jedna nova vlada HDZ-a nema legitimitet'

03.07.2009 u 18:04

Bionic
Reading

U poslijepodnevnom nastavku konzultacija parlamentarnih stranaka s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem o novom mandataru hrvatske vlade prvi su stigli čelnici HNS-a Radimir Čačić i Vesna Pusić koji su ponovili da HNS u Hrvatskome saboru neće glasati za vladu Jadranke Kosor, te ustvrdili da ni jedna HDZ-ova vlada nema legitimitet

'Naša procjena je da ni jedna nova vlada HDZ-a, bez obzira tko bio mandatar, nema legitimitet', rekao je Čačić. HDZ je relativnu većinu na parlamentarnim izborima dobio na poruci 'bivši premijer - sadašnji premijer', tj. na nositelju liste Ivi Sanaderu, a Sanader je, istaknuo je, sada 'napustio brod koji tone'.

Uz izbornu, izostala je i koalicijska legitimacija HDZ-a, ocijenio je Čačić pritom se pozvavši na čelnika SDSS-a Milorada Pupovca koji smatra da će se morati ponovno razgovarati o koalicijskom sporazumu.

Nemaju ni koalicijsku legitimaciju jer je Pupovac jasno naglasio da traže novi koalicijski sporazum budući da su prethodni potpisivali sa Sanaderom, rekao je Čačić. Vesna Pusić poručila je da HNS u Saboru neće podržati vladu Jadranke Kosor.