Nisu visibabe nego KragRlice - prvi vjesnici proljeća!

Nisu visibabe nego KragRlice - prvi vjesnici proljeća!

17.03.2012 u 03:21

Bionic
Reading

KragRlice Ane Frank više su od najpoželjnijeg modnog dodatka ove sezone. Njeni ovratnici nas podsjećaju na priče koje su odavno ispričali filmski velikani kao što su Alfred Hitchcock, Dario Argento, Woody Allen ili Quentin Tarantino.

Vjerujem da su mnogi od vas već detektirali najpoželjniji modni dodatak ove sezone. Ovratnici..kragne..koleti..sve su to varijacije na temu. Mogu se kupiti u high street dućanima, no meni su uvijek zanimljivije homemade stvarčice koje nerijetko promoviram na Modi komodi.

Jedne od takvih su KragRlice; oglice i ovratnici koje marljivo osmišljava i sa svojih 10 prstića radi djevojka koja se krije pod pseudonimom Ana Frank. Inače, apsolventica komparativne književnosti i sociologije ljubav prema književnosti i filmu pretočila je u svoje KragRlice.

MK: Mnogi su se pomamili za trednom kragni, ovratnika ili kako god? Što misliš zašto?

Ana:
Upravo zato jer je trend. U posljednje vrijeme svjedočimo velikom povratku retro i vintage stila i svih pripadajućih modnih dodataka pa tako i ovratnika. Trend su pokrenuli svjetski poznati dizajneri pa su se vrlo brzo javile i razne varijacije na temu.



MK: Kad si napravila svoju prvu KragRlicu?

Ana: Paa.. ima tome već dugo. Nakon gledanja filma Rosemaryna beba naletila sam na inspirativni komad kože dovoljno velik da od njega napravim ovratnik. Naziv KragRlica bio je logičan odabir s obzirom da se radilo o hibridu kragnice i ogrlice.

MK: Što tvoje ovratnike razlikuje od kragni koje izrađuju druge cure?

Ana: To što ih ne izrađuju druge cure. Mene recimo inspiriraju filmovi koji imaju određenu estetsku i kultnu vrijednost i na svaki ovratnik nastojim prenijeti određeni filmski motiv.



MK: Po svemu sudeći veliki si filmofil. Koji su ti filmovi najdraži?

Ana:
Favoriziram širok spektar filmova, eksperimentalne i art filmove kao i filmove klasičnog Hollywooda. Žao mi je što neki redatelji nemaju veći opus. U posljednje vrijeme najzanimljiviji mi je Death in Venice.



MK:
Znači li to da ti je i KragRlica nastala inspiracijom iz tog filma najdraža?

Ana: Da, ona čak ima i svoj hram.

MK: Koja je tehnika? Kako izrađuješ KragRlice?

Ana: Najprije razradim koncept, igram se materijalima, bojama, oblicima i asocijacijama, a zatim slijedi onaj fizički dio, lijepljenje, bušenje i povezivanje materijala.



Ne mogu vam opisati kako se volim, s vremena na vrijeme, prisjetiti dobrog klasika poput Ninotchke koju je fantastično utjelovila jedna jedina i neponovljiva Greta Garbo, po mojem mišljenju, najveća diva zlatnog doba Hollywooda.

Koji ste vi klasik pogledali u posljednje vrijeme?

Lijep pozdrav do sutra. :)