ŽELJKO DENONA

'Nisam svjedočio nikakvim malverzacijama za vrijeme HDZ-ove Vlade'

30.10.2013 u 23:02

Bionic
Reading

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić najavio je na Hrvatskom radiju da sutra smjenjuje direktore dvaju poduzeća iz svojega resora. Nije htio reći o komu se radi, ali je izjavio da su oni o tomu već obaviješteni. Neslužbeno se doznaje da je riječ o direktoru uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Željku Denoni i direktoru HŽ Carga Ivanu Leškoviću. Odluka o njihovoj smjeni bit će objavljena na zatvorenom djelu sutrašnje sjednice Vlade

Željka Denonu proteklih se dana učestalo prozivalo u kontekstu malverzacija, a on je sve vrijeme šutio. No, odlučio je progovoriti za HTV-ov Dnevnik 3.

Željko Denona kazao je kako je čuo ministrovu najavu, ali da s njim još nije razgovarao.

O optužbama koje dolaze od sindikalista Mijata Stanića, u kojima on tvrdi kako je ARZ potrošio 30 milijuna kuna na otpremnine za višak radne snage, a da je u isto vrijeme isto toliko ljudi zaposlio bez natječaja, Denona nije htio polemizirati.

'Radnici su otišli sretni s otpremninama po naputku Ministarstva, a radna mjesta popunjavali smo brojem radnika koji su od prije radili u ARZ-u', kazao je Denona.

Denona je također rekao kako Kalmetu nikada u životu nije vidio uživo, te da nije svjedočio nikakvim malverzacijama za vrijeme HDZ-ove vlade.