FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

Nijemci oduševljeni: Morate isprobati 'glamping' na hrvatskoj obali!

19.04.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) posvetio je veliki članak u svojoj rubrici 'Putovanja' ljetovanju u Hrvatskoj, konkretno 'glampingu', tj. glamuroznog kampiranju. Novinarka FAZ-a Katharina Wilhelm u istarskom je kampu Lanterna kod Poreča odlučila isprobati glamping i prilično je zadovoljna onime što je iskusila

Predivni luksuzni šatori opremljeni mikrovalnim pećnicama i aparatima za kavu, s tušem i najljepšom posteljinom, veranda na drvenoj podlozi s udobnim stolicama - sve to i još više nudi se u hrvatskim kampovima Valamar Riviere koji turistima nude iskustvo glampinga. Novinarka FAZ-a je odlučila isprobati glamping u kampu Lanterna kod Poreča i nahvalila je kako je sve uređeno.

I ostali su gosti oduševljeni, samo se neki žale da je 130 eura za dan u glamuroznom šatoru - koliko iznosi cijena na vrhuncu sezone u srpnje - možda previše. Izvan sezone se pak za glamping kod Valamara plaća od 35 eura po danu, a osim kampa u Istri, postoji i jedan na Krku.

Glamping se inače prvo raširio u SAD-u, onda je postao popularan u Velikoj Britaniji, a sada se proširio i na njemačke turiste pa u Njemačkoj već postoji i specijalizirani časopis koji se jednostavno zove Glamping.