Marija Jugović

'Nije nam bilo lako vidjeti grafit na Centru za socijalnu skrb, ali to je naša stvarnost'

06.04.2021 u 15:32

Bionic
Reading

V.d. ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški Marija Jugović održala je konferenciju za medije na kojoj je govorila o stanju u tom Centru. “Kolege su došle na radno mjesto, sa svima sam obavila razgovore. I dalje čekamo nalaze stručnih službi temeljem kojih ćemo dalje postupati”, rekla je Jugović, navodeći da još nisu dobili nalaz od ministarstva.

Osvrnula se i na grafit koji se pojavio na zgradi. Naime, netko je na zgradi Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški napisao strašan grafit na kojemu piše – ubojice. Grafit je brzo prebojan.

“Nije bilo nimalo lijepo, ali to je naša stvarnost”, kazala je za N1.

“Išlo se u smjeru da upoznamo te ljude, koji su bili u stručnom timu i da shvatimo na koji način su Centar i stručni tim donosili odluke, na koji način se raspodjeljuje posao u Centru”, dodala je.

Ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Katkić Stanić istaknula je da nedostaje u sustavu 700 stručnih radnika, a normativi su izuzetno visoki. Jugović je komentirala o čemu je ragovarala s djelatnicima Centra.

  • +11
Građani ispred Klaićeve u Zagrebu ostavljaju plišane igračke i pale svijeće za preminulu djevojčicu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

“Djelatnici Centra su meni iznijeli svoje osobne stavove, viđenja, načine na koje su provodili postupak, a za sada ću tzo zadržati za sebe.” Komentirala je i što će biti s djelatnicima koji su radili s djevojčicom koja je preminula.

“Trenutno su u uredu, vjerujem da će nalazi doći što prije. Prije svakog terena će se konzultirati sa mnom pa ćemo ovisno o slučaju i okolnostima donositi pojedinačne odluke”, kazala je Jugović. Govoreći o preostaloj djeci koja su izdvojena iz obitelji, Jugović je istaknula da su dobro. “Svi troje su djece u redu, u udomiteljskoj su obitelji, zbrinuti su.”

  • +11
Tatjana Katkić i Marija Jugović Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL