ILČIĆ IZ GROZDA

'Ni novi spolni odgoj nije dobar, idemo na Ustavni sud!'

24.08.2013 u 19:38

Bionic
Reading

Promjenama u zdravstvenom odgoju, odnosno prebacivanjem pojedinih tema (homoseksualnost i transrodnost, op. a.) iz osnovne u srednje škole, nisu zadovoljni kritičari programa, ali ni oni koji su ga do sada jasno podržavali

Stoga, ako je suditi po prvim reakcijama zainteresiranih strana, ministra obrazovanja Željka Jovanovića i njegove suradnike čekat će opet burna rasprava o tome kakav zdravstveni program treba učenicima, a vjerojatno i pokušaji njegova ponovnog izbacivanja iz učionica, piše Večernji.hr.

On tvrdi da je loša ideja da se objedine različita stajališta i napravi zajednički program koji će biti prihvatljiv svima. 'To je pogrešno, to bi i njima trebalo biti jasno jer se to ne uspijeva realizirati već desetak godina. Predlažem da se naprave dva različita programa pa da roditelji izaberu što će njihovo dijete raditi. To je jedino moguće i logično rješenje', tvrdi Ladislav Ilčić iz Udruge roditelja Grozd.

Podsjeća da je Ustavni sud jasno rekao zašto je program povučen iz škola. 'Tražit ćemo da se uvjeti Ustavnog suda, odnosno pravo roditelja da odgajaju djecu u skladu sa svojim svjetonazorom, poštuju. Insistirat ćemo na tome svim sredstvima, a ponovna tužba Ustavnom sudu je otvorena', jasan je Ilčić.