veličine oraha

Nevrijeme praćeno tučom pogodilo pet županija; šteta je vidljiva

13.07.2023 u 21:16

Bionic
Reading

Nevrijeme praćeno kišom i tučom u popodnevnim satima zahvatilo je područje više županija

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim službenim stranicama je objavilo odakle su sve stizali žurni pozivi zbog posljedica olujnog nevremena.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je u popodnevnim satima, zbog olujnog nevremena praćenog kišom, tučom i vjetrom više dojava građana s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, najviše grada Vrbovca zbog oštećenih objekata (krovovi kuća), srušenih stabala na prometnice te oštećenih električnih i telefonskih kablova. Na teren su upućene nadležne službe radi sanacije.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je u popodnevnim satima 30-ak dojava građana sa šireg bjelovarskog područja zbog kratkotrajnog olujnog nevremena koje je prouzročilo rušenje stabla na privatne posjede i prometnice, potrgane električne kablove te prekid u opskrbi električnom energijom. Na terenu su intervenirali vatrogasci JVP Bjelovar, djelatnici Cesta d.d. i P.Z.C. Bjelovar te djelatnici Elektre Bjelovar. Prema informacijama Elektre Bjelovar, zbog ispada dalekovoda, potrošači šireg područja Gudovca, Prgomelja i Stančića su bez električne energije do daljnjega. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Virovitičko- podravska županija

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom, ponegdje i veličine oraha, zahvatilo je u popodnevnim satima područje Virovitice i okolice, općine Suhopolje i Sopje te Gornjeg Miholjca. Vjetar je lomio grane, rušio drveće, stvorio štete na plastenicima i gospodarskim objektima te prouzrokovao privremene zastoje na prometnicama. Županijski centar 112 Virovitica od 18:35 do 18:45 sati zaprimio je 47 dojava o srušenim stablima na cestama i banderama te oštećenim krovovima.

Nevrijeme u Vrbovcu Izvor: Promo fotografije / Autor: Mup.hr

Osječko-baranjska županija

Olujno nevrijeme praćeno kišom i ledom pogodilo je u četvrtak popodne dijelove Osječko-baranjske županije, doznaje se u osječkom centru 112.

Prema prvim informacijama led je padao na području gradova Valpova i Donjeg Miholjca, na području mjesta Gat i Viljevo te na području Baranje, u mjestu Darda.

  • +2
Tuča u Gornjoj Stubici Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Zaprimljene su i dojave o srušenim stabilima po cestama u Valpovu, kao i o srušenom stablu na cesti između Valpova i mjesta Marjančaci te i između mjesta Nard i Šag, na valpovačkom području.

U osječkom Centru 112 ističu kako su do sada zaprimili 50-tak dojava građana s područja ove Županije o posljedicama popodnevnog nevremena.

Krapisnko-zagorska županija

Kako smo ranije izvijestili u poslijepodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo Krapinsko-zagorsku županiju, a najviše je pogodilo gradove Oroslavje i Donju Stubicu te pojedine općine gdje je padala tuča.

Tuča u Stubici Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je Hini da je tuča u jednom dijelu grada jako padala i vidljiva je šteta.

Tuča, ponegdje veličine oraha padala je i na području Donje Stubice, svjedoče građani u objavama na društvenim mrežama.

Na području Općine Gornja Stubica tuča je na nekim mjestima probila i krovove te napravila štetu na automobilima.

Tuča je prošla i kroz Stubičke Toplice.