'REKLAMA ZA MICHELIN'

Netanyahuova supruga u prozirnoj haljini šokirala Knesset

07.02.2013 u 12:21

Bionic
Reading

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanyahua odjenula je čipkastu prozirnu haljinu povodom prisege devetnaestog Knesseta, što je šokiralo i razljutilo brojne Izraelce, piše Al Arabiya

Netanyahuova supruga Sarah odjenula je haljinu s prozirnim čipkastim dijelovima koji su joj otkrivali ruke, ramena i trbuh. Njezin modni izbor kritizirale su obje strane; kako konzervativni tako i sekularni Izraelaci. Izraelci smatraju da je bilo neprimjereno odjenuti takvu haljinu u Knessetu ili na bilo kakvoj drugoj formalnoj prigodi.

'Dakle, imajući sve to na umu, pitam se zajedno s ostatkom države Izrael: što je, pobogu, bilo na pameti Sarah Netanyahu kada je odjenula onu haljinu u utorak?' stoji u jednom članku koji su objavile izraelske novine Haartez.

U drugim novinama, Times of Israeli, jedan modni komentator rekao je da je gospođa Netanyahu izgledala kao 'reklama za tvrtku Michelin guma' te je dodao kako su njezin stilist i Stevie Wonder očito braća.

Komentator je opisao haljinu kao 'vrlo jeftinu' i 'vrlo neprimjerenu'.

Drugi komentator, u međuvremenu, savjetovao je Netanyahua da otputuje u SAD i kupi neku odjeću za svoju suprugu.

Neki izraelski modni kritičari također uspoređuju gospođu Netanyahu s drugim prvim dama.

'Ona ne može biti modna ikona poput Michelle Obame ili supermodela poput supruge bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, Carle Bruni', piše Haaretz, dodajući 'da se ne bi trebala ljutiti kada je se uspoređuje s Hillary Clinton, Laurom ili Barbarom Bush, ili bilo kojom od prethodnica u ulozi prve dame'.

Ultraortodoksni židovi kazali su da je haljina gospođe Netanyahu 'neprimjerena' te da je ona bila 'ruglo'.

Religiozni Izraelci smatraju kako je Sarah Netanyahu trebala nositi primjerenu haljinu za tu prigodu, posebno zbog nazočnost brojnih rabina, voditelja i članova vjerskih stranaka.