pljuskovi i grmljavina

Nestabilno vrijeme stiglo je u Hrvatsku - pogledajte gdje će biti najmanje kiše

11.05.2018 u 06:21

Bionic
Reading

Najviša dnevna temperatura za petak iznosi 27 Celzijevaca, u gorju nešto niže. Posvuda u zemlji mogu se očekivati povremeni pljuskovi, no u nekim dijelovima ipak manje...

Promjenljivo i nestabilno, osobito u prvom dijelu dana kada će povremene kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine biti ponajviše u središnjim i gorskim predjelima, prognozira Državni hidrometeorloški zavod za petak.

Vrijeme 11. svibnja Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Dulja sunčana razdoblja i najmanje kiše očekuje se na krajnjem istoku te na obali i otocima. Do kraja dana oborina će prestati u većini krajeva. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu uglavnom sjeverozapadnjak, podno Velebita bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27 °C, u gorju malo niža.

Miran san i dobro raspoloženje

Povoljne biometeorološke prilike u cijeloj bi zemlji trebale većini ljudi donijeti miran san i dobro raspoloženje, a tegobe se ne očekuju ni kod kroničnih bolesnika.

Za glavni grad očekuje se promjenljivo oblačno s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na širem području grada pljuskovi mogu biti izraženiji. Poslijepodne sunčanije i uglavnom bez oborine. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 24 °C.

  • +8
Pljusak iznenadio građane koji su se na razne načine štitili od kiše Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

U Splitu promjenjljivo oblačno uz malu količinu kiše i dnevni maksimalac od 24 stupnja. Rijeka danas bez padalina, no to bi se trebalo promijeniti u narednim danima, a slična situacija predviđa se i za Osijek.

U subotu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, uglavnom na kopnu. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, osobito u gorskim područjima i unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab, na Jadranu u prvom dijelu dana umjeren sjeverozapadnjak, podno Velebita bura. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu od 16 do 19. Najviša dnevna između 21 i 26 °C, na Jadranu mjestimice malo viša.