KOD SLATINE

Nepoznatog palitelja zahvatila vatra, pa zamalo i sam izgorio

27.03.2012 u 08:59

Bionic
Reading

Sinoć oko 20,56 sati u obiteljskoj kući vlasnika koji je preminuo, u Nazorovoj ulici na kućnom broju 19 u selu Sopje nedaleko Slatine neočakivano je planuo požar da bi samo koji trenutak poslije mještani primijetili kako iz zapaljene kuće istrčava nepoznata osoba i sa sebe skida zapaljene dijelove odjeće

Nepoznati čovjek ubrzo je nestao u automobilu koji ga je, stotinjak metara dalje od zapaljene kuće, očito čekao. O požaru u kojem je večeras izgorjela unutrašnjost obiteljske kuće, u kojoj nitko nije živio, policija još nije izvijestila javnost, a prema neslužbenim izvorima sve ukazuje da se radi o namjernom zapaljenju tuđe kuće.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci DVD Sopje i profesionalni vatrogasci JVP iz Slatine koji su potvrdili kako su u svim prostorijama pronalazili zapaljene dijelove namještaja i odjeće, a u jednoj i prazan kanister u kojemu je vjerojatno bilo gorivo s kojim je nepozunati palitelj izazvao požar.

Palitelj je na cesti, nedaleko zapaljene kuće, izgubio torbicu, kakvu mnogi nose vezanu oko struka, pa će po sadržaju torbice policija vrlo vjerojatno otkriti identitet palitelja. Policija provjerava i ambulante i liječnike jer se sumnja da je palitelj prilikom potpaljivanja kuće zadobio opekotine zbog kojih bi mogao potražiti pomoć liječnika.