NEZAPOSLENIMA ULAZ DOZVOLJEN?

Neopaženo ulazio u tvrtku i krao novac iz kase

20.10.2010 u 16:26

Bionic
Reading

Kad god bi mu zatrebao novac, 25-godišnji mladić zaputio se u ured za računovodstvo tvrtke u Novoj Gradiški, kako bi si napunio novčanik. Misteriozno nestajanje novca iz metalne kase policajci su razriješili jučer, kada je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad mladićem

Kako neslužbeno doznajemo, mladić je tijekom mjeseca rujna u više navrata ulazio u ured za računovodstvo koji se nalazi u zajedničkoj upravnoj zgradi tvrtki DI Sekulić u stečaju i novoosnovane tvrtke DI Nova Gradiška. Svaki je puta vješto iskoristio odsutnost djelatnika koji su radili u tom uredu, te je iz metalne kase u ormaru neopaženo krao novac.

U nedjelju oko 17 sati, kada u tvrtkama nije bilo nikoga, ponovno se zaputio na mjesto zločina. Ušao je u ured, no ovaj je puta ukrao čitavu kasu. Nakon što se neopaženo iskrao iz kruga tvrtke, otvorio je kasu te uzeo novac koji je potom odmah i potrošio. Metalnu kasu bacio je pored potoka, gdje su je potom pronašli policajci te je vratili vlasniku.

Utvrđeno je da je mladić ukrao nešto više od 2.000 kuna. Policijski službenici protiv njega podnose posebno izvješće državnom odvjetništvu kao dopunu kaznene prijave za kazneno djelo krađe.