testirano 109 uzoraka

Nema novooboljelih u Osječko-baranjskoj županiji; Anušić: Molim vas, ne opuštajmo se

11.04.2020 u 12:18

Bionic
Reading

Iz Osječko-baranjske županije u subotu su izrazili zadovoljstvo jer nakon dužeg vremena nemaju nijednog novog slučaja zaraze koronavirusom što je, ističu, potvrda da se zadnjih dana bilježi osjetno smanjenje broja oboljelih

Župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare kako od jučer testiranih 109 uzoraka nije bilo pozitivnih nalaza na virus Covid-19, od kojega su u županiji dosad ukupno zaražene 103 osobe, a četiri su izliječene.

Hospitralizirano je 28 osoba među kojima 27 u osječkom KBC-u, a jedna u našičkoj Općoj bolnici.

Tri osobe su na respriratoru, odnosno jedna manje, a 218 ih je u samoizolaciji što je za deset manje nego jučer, napomenuo je Anušić.

Na virus su pozitivna četiri medicinska djelatnika (jedan liječnik i tri medicinske sestre), a 21 djelatnik je u samoizolaciji (jedan liječnik i 20 medicinskih sestara).

Anušić stoga opovrgava napise nekih medija da je postotak oboljelih liječnika i medicinskog osoblja u osječkom KBC-u znatno veći.

Policija je jučer u 63 kontrole tri osobe uhvatila u kršenju mjere samoizolacije, dvije u Osijeku i jednu u Belišću. Obavljene su 5973 kontrole propusnica, a pet osoba nije imalo valjane te dozvole za napuštanje mjesta prebivališta ili boravišta.

Župan je izrazio zadovoljstvo većom disciplinom ljudi i organizacijom prodaje na tržnicama u županiji, gdje je opskrba dobra.

"Čini mi se da smo dosegnuli razinu svijesti da se moramo ponašati odgovorno, a rezultat toga su današnji podatci. Ali, molim Vas da se ne opuštamo", poručio je građanima i čestitao im nadolazeći Uskrs s željom da "iz ovih izazova izađemo snažniji".