tri nova preddiplomska sveučilišna studija

Nekadašnje veleučilište VERN postalo sveučilište

08.07.2020 u 14:47

Bionic
Reading

Nekadašnje privatno veleučilište u Zagrebu, VERN, postalo je sveučilišta nakon tri desetljeća razvoja tijekom kojeg je krenulo od cjeloživotnog obrazovanja preko visoke škole, priopćeno je u srijedu iz te ustanove

Studenti na Sveučilištu VERN' mogu studirati tri nova preddiplomska sveučilišna studija: 'cyber komunikacije i znanost o mreži', 'internet stvari' i 'transmedijsku dramaturgiju'.

Studij cyber komunikacije i znanost o mreži namijenjen je brucošima koji žele postati menadžeri digitalnih medija i društvenih mreža koristeći se najsuvremenijim softverima današnjice. Internet stvari nudi visoko obrazovanje za rad u tehnološkim područjima IV. industrijske revolucije, a studij transmedijska dramaturgija namijenjena budućim scenaristima filmova, serija i videoigara, producentima medijskih projekata i kreatorima sadržaja za online platforme, kaže se.

Rektor Sveučilišta Vlatko Cvrtila izjavio je da Vernovi studijski programi pokazuju kako je moguće pratiti svjetske trendove u visokom obrazovanju u smislu sadržaja, ali i cjelovitih kompetencija koje će omogućavati studentima brzo zapošljavanje u strukama koje su tražene već sada, a bit će to još više u najskorijoj budućnosti.