KOSOR U BJELOVARU

'Neka svi kandidati kažu kako su stekli imovinu'

15.05.2012 u 20:57

Bionic
Reading

'Izaslanici moraju odlučiti na temelju onoga što smo radili i što smo napravili dosad za Hrvatsku i HDZ', poručila je večeras u Bjelovaru neposredno prije obraćanja izaslanicima bjelovarske županije predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor te najavila da će inzistirati na tome da svaki od kandidata predstavi svoju imovinsku karticu

'Da vidimo tko je od nas koliko i što stekao i je li to mogao svojim poštenim radom. Mi koji želimo voditi stranku moramo svojim članovima jasno reći što imamo od imovine i kako smo to stekli, pogotovo mi u politici moramo reći jesmo li svojom plaćom mogli kupiti sve što imamo i jesmo li mogli imati ušteđevinu koju imamo', pojasnila je Kosor dodajući da što se njezine kartice tiče sve je jasno.

'Ne ciljam ni na koga posebno, nego tražim da svi kandidati pokažu svoje kartice i da kažu kako su što stekli', pojasnila je odlučno.

Odgovarajući na novinarska pitanja o razočaranjima u pojedine stranačke kolege tijekom ove izborne kampanje, Kosor je kazala da je iznenađena visokim ambicijama pojedinaca koji su ih doskora vješto skrivali te se dotakla i Gordana Jandrokovića za kojeg je podsjetila da je još u listopadu prošle godine u intervjuu jednom tjedniku ustvrdio da će ona biti jedina kandidatkinja za predsjedničko mjesto u stranci jer je najbolja.

Govoreći o svojoj viziji stranke najavila je da će ubuduće puno veću odgovornost, ali i veći zamah dobivati županijski odbori i njihovi predsjednici koji bi uz članove predsjedništva stranke ubuduće trebali činiti Nacionalno vijeće, što je ocijenila najvažnijim korakom u decentralizaciji stranke.

'To će biti najvažnije tijelo koje će donositi najznačajnije političke odluke', ustvrdila je Kosor