LULA PROTIV REDATELJA AVATARA

'Neka Cameron prosvjeduje u Meksičkom zaljevu'

  • Autor: D. Pilsel
  • Zadnja izmjena 25.06.2010 17:25
  • Objavljeno 25.06.2010 u 16:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Brazilski je predsjednik oneraspoložen jer je redatelj 'Avatara' James Cameron posjetio Amazoniju s ciljem prosvjedovanja protiv gradnje treće po veličini hidroelektrane na svijetu

Predsjednik Brazila Luiz Inácio Lula da Silva polemizirao je tijekom posjeta gradu Altamiri u Amazoniji s redateljem Avatara, jer je boravio u tome području da podigne svoj glas protiv gradnje hidroelektrane Belo Monte, a protiv koje su se već pobunili domoroci, ekološki aktivisti i mnoge nevladine organizacije.

Continental film

Continental film

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Bolje bi bilo da se Cameron ode buniti u Meksički zaljev i da tamo pokuša spasiti more i faunu koje je zagadila njegova imperijalistička kultura', rekao je da Silva tijekom skupa građana u kojem se branila ideja da se u Amazoniji, blizu grada Altamire, sagradi treća po veličina hidroelektrana na svijetu. Prva je Itaipú, u suvlasništvu Brazila i Paragvaja, a druga je Tri Grla u Kini.

Usred skupa Lula se sukobio i s grupom mladih koji se protive gradnji hidroelektrane. Rekao im je da ih razumije, jer je i on prije 30 godina urlao protiv gradnje Itaipú.

'U to doba se govorilo da će ta gradnja izazvati pravu ekološku katastrofu, da će se klima promijeniti, da će poplaviti sjever Argentine, čak i to da će biti ugrožena osovina oko koje se vrti Zemlja, ali, kako što vidite, ništa se od toga nije dogodilo', rekao je da Silva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi