DAN GOSPODNJI I NOGOMETNI

Nedjeljno finale zeznulo župnike, no nisu se smeli: Pogledajte što se događa po župama diljem Hrvatske

13.07.2018 u 16:00

Bionic
Reading

Večernja misa u 15.30?! Da, i to je moguće kada hrvatska nogometna reprezentacija igra finale Svjetskog prvenstva u nedjelju u nezgodno vrijeme. Mnogi su župnici odlučili večernje mise u nedjelju prebaciti za raniji ili kasniji termin s obzirom na to da utakmica počinje u 17 sati

Iz Slavonskog Broda stižu fotografije obavijesti ovješene ispred crkve župe Gospe Brze Pomoći. Tamo je večernja misa zbog 'jedinstvene utakmice' prebačena na 20 sati.

U župi Krista Kralja na zagrebačkom Trnju večernja misa je s 18.30 pomaknuta na 19 sati. 'Ujedno će večernja misa biti prilika da zahvalimo Gospodinu za sve blagoslove našem hrvatskom narodu i domovini', poručio je župnik.

  • +3
Kada Hrvatska igra u finalu SP-a, onda se i mise odgađaju! Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

U župi Svih Svetih u Sesvetama večernja misa je u 19.30. 'Zbog stvarno lijepog, povijesnog i hvalevrijednog rezultata naših nogometaša nedjeljna večernja sveta misa bit će u 19.30 kako bi 'onaj koji je predvodi'😀 i oni koji žele doći na tu večernju misu mogli do kraja, u miru, pogledati tekmu', napisao je na Facebooku župnik Mario Migles.

U župi Kraljice Apostola u Zaprešiću odlučili su prebaciti misu prije utakmice pa će ona večernja biti slavljena u 15.30, uz napomenu da se na nju može doći i u dresu. 'Dajmo molitvenu podršku našim Vatrenima!', poručuju iz ove župe.

'U nedjelju 15. srpnja večernja sveta misa neće biti u 19 sati, već u 19.30, nakon utakmice Hrvatska-Francuska, kako bismo omogućili svima nesmetano gledanje ovog velikog događaja za našu domovinu. Naravno, pozivamo vas da nam se pridružite u Oratoriju i s nama navijate za naše Vatrene u 17 sati te da na kraju Gospodinu zahvalimo na najljepši mogući način – prisutnošću na svetoj misi', stoji na stranicama zagrebačke župe Duha Svetog, gdje su se u sklopu svetišta Sveta Mati Slobode pratile dosadašnje utakmice.

U Našicama će u župi sv. Antuna Padovanskog misa biti u 19 sati, dakle pola sata kasnije nego inače.