gradonačelnik otkrio

Nedavno preminuli poduzetnik iz slučaja uhićenog Šegote dva je puta nenajavljeno banuo Tomaševiću i njegovim zamjenicima

15.07.2021 u 12:46

Bionic
Reading

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u pauzi sjednice Gradske skupštine komentirao je drugu sjednicu Skupštine.

“Rekli smo prvi dan da ćemo biti pristojna i skromna vlast koja služi građanima i tako se želimo ponašati. Sve ove zastupnike je netko izrabrao i ja to poštujem. Ne želim se spuštati na razinu vrijeđanja zastupnika”, rekao je Tomislav Tomašević na početku konferencije za medije komentirajući 'blagi' Aktualni sat, javlja N1.

Na pitanje kako to da će Domovinski pokret i Most podržati većinu prijedloga na Dnevnom redu, rekao je: “Drago mi je da je ova prva točka na prvoj sjednici jednoglasno usvojena, vezano uz stečajni plan Gredelja, to je jedno od važnijih pitanja. Zahvaljujem i Ministarstvu finanacija koje nam je dalo mišljenje da možemo to napraviti kao Grad Zagreb, da smo stavili to kao točku za hitni postupak, nije bilo rasprave. Ako imamo komunikaciju iz poštovanja u javnom interesu, bez ideološkog prepucavanja, možemo postići konsenzus oko takvih točaka.”

“Zagreb je glasao za stečajni plan prema kojem će Zagreb dobiti 20 posto potraživanja. Da stečajni plan ne prođe, Zagreb se ne bi uopće naplatio, a 400 radnika bi izgubio posao. Oko 90 posto radnika podržava ovakav stečajni plan, nastavak proizvodnje ide dobro, slovački partner je doveo do poboljšanja. Čim je odluka na Skupštini donesena, odnesena je na Zagrebački velesajam gdje je ročište u tijeku i nadam se da će se sretno završiti”, dodao je.

Komentirajući ponovno Aktualac rekao je: “Možda je razlog blagom Aktualcu i to što smo čim prije htjeli odluku o Gredelju budući da je ročište u tijeku. S druge strane, zastupnici komentiraju da je bio konstruktivniji Aktualni sat.”

Rekao je da novih informacija od USKOK-a nema te da će im proslijediti sve što nađu.

Na pitanje o ugovorima s gradom i preminulom odvjetniku, rekao je: “Taj preminuli poduzetnik je bio i u zgradi Gradske uprave. Bila je situacija da je pokušao doći do naplate potraživanja od Gradskih groblja, međutim nisu postojali nikakvi dokumenti prema kojima bi se to naplatilo. Banuo je u ured zamjenika Korlaeta i izložio svoj slučaj. Međutim, kad se konzultiralo, utvrđeno je da nema papirologije po kojoj bi se naplatio. On ga je uputio dalje u službe, na gradska poduzeća. Nije me iznenadilo sve što se kasnije dogodilo s USKOK-om.”

  • +8
Patrik Šegota, pretres stana Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX

Na pitanje novinara je li poduzetnik pokazivao znakove rastrojenosti, Tomašević je rekao da ne želi spekulirati, no napomenuo je da je poduzetnik dvaput upao u urede njegovih zamjenika iznenada i nenajavljeno.

Istaknuo je da im povjerenja u suradnike: “Neke pročelnike znam od ranije. Tranzicija vlasti kakvu imamo u Zagrebu nema nijedan grad u Hrvatskoj, toliko uhićenja u Gradskoj upravi. Prvo što morate provjeriti kad dođete na posao je – je li netko uhićen.

Dajemo sve od sebe, sve funkcionira, stabilizirali smo kratkoročno financije, sve i dalje ide, rješavamo goruće probleme.”