u mreži uskoka

Namještanje poslova na groblju i mito na sudu

14.07.2021 u 19:51

Bionic
Reading

Nakon uhićenja i pretraga u Dubrovniku Patrik Šegota, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja, je prevezen u Zagreb gdje bi s ostalim osumnjičenicima trebao u večernjim satima biti saslušan u prostorijama USKOK-a u Vlaškoj ulici

Međutim, za razliku od Šegote, Šegotine sestre i ostalih, danas nije bila uhićena osoba kojoj je Šegota navodno namještao sve poslove u zamjenu za mito. Naime, poduzetnik Nenad Bukovec, direktor i suvlasnik tvrtki Granex 1 i Prigorac-građenje d.o.o., koje su dobile niz građevinskih poslova s Gradskim grobljima, prije tjedan dana izvršio je samoubojstvo, piše Jutarnji list.

Šegotu, kako neslužbeno doznaje Jutarnji sumnjiče za dva različita događaja. Riječ je o namještanju građevinskih poslova vezanih uz groblja na Mirogoju i Markovom polju teških oko 4 milijuna kuna, tvrtkama Nenada Bukovca Granex 1 i Prigorac-građenje. Za dobivanje ovih poslova, sumnjaju istražitelji, Bukovec je Šegotu nagrađivao na dva načina - novcem i radovima na izgradnji Šegotine kuće s bazenom u Njivicama na Krku.

Privođenje u Uskok osumnjičenih Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Druga točka koja tereti Šegotu odnosi se na davanje u najam famoznih kućica za prodaju cvijeća na zagrebačkome Mirogoju i to za četiri tvrtke koje su netom prije bile osnovane - Tulipan, Jaglac, Verdura i Kamelia flor. Istražitelji sumnjaju da je iza tih tvrtki, zapravo, ponovno stajao Bukovec. Šegotu sumnjiče da je, postavljajući nevjerojatne, kratke rokove za prijavu na natječaj za dobivanje u najam tih mjesta za prodaju cvijeća, on zapravo onemogućio bilo kojega drugoga ponuđača da dobije na natječaju.

Večernji list piše da je među uhićenima je i Ana Marija Končić, voditeljica Zemljoknjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama, inače kći prvog predsjednika Ustavnog suda RH Jadranka Crnića. Ona konkretno nema veze sa Šegotinim slučajem, već je osumnjičena u posebnom kraku istrage jer je s kolegicom uzimala mito u zamjenu za određene upise u zemljišne knjige. Iznosi koje su tražile zaposlenice na sudu navodno su bili od 500 do nekoliko tisuća kuna.

  • +8
Patrik Šegota, pretres stana Izvor: Cropix / Autor: Nera Simic / CROPIX