VLADA DEMANTIRA MORNARA

Neće biti ukidanja subvencioniranog prijevoza učenika

11.08.2014 u 17:20

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske nikada nije raspravljala o ukidanju subvencioniranja prijevoza učenika, niti je to planirano, poručuju s Markova trga iz Ureda predsjednika Vlade

Služba za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade RH oglasila se u povodu medijskih nagađanja oko toga da će u rebalansu proračuna biti ukinuto financiranje prijevoza učenika. To je, između ostaloga, najavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, kada su ga novinari upitali gdje bi se moglo uštedjeti u troškovima ministarstva na čijem je čelu.

Vlada je prisiljena na još jedan rebalans proračuna u 2014. i zbog pregovora s Europskom komisijom oko deficita, a premijer Milanović već je zadao ministrima zadatak da pronađu nove mogućnosti za rezanje budžeta.

'Vlada Republike Hrvatske nikada nije raspravljala o ukidanju subvencioniranja prijevoza učenika, niti je to planirano. Napominjemo, također, da ni ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar nije o tome pitanju govorio kao o konačnom rješenju', kažu iz Ureda premijera.

'Podsjećamo da je prethodna Vlada izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 86/09) ne samo ukinula obvezu sufinanciranja prijevoza učenika, nego je i doista prestala isplaćivati tu naknadu. Ova je Vlada, u skladu sa svojim programom, ponovno počela sa sufinanciranjem prijevoza i tako će se i nastaviti', obećavaju iz ureda Zorana Milanovića